Bu seferki soruların özü; annelik, çocuklarla ilişki, annemin benle ilişkisi, benim çocuklarımla neler yaptığım, ne yapmadığım ve nasıl “böyle” olduğumla ilgiliydi.
Her birine elimden geldiğince cevap vermeye çalıştım. Annelik çok kendine has, kişiye özel bir şey. Anne olmak sadece bir çocuğa anne olmak demek değil benim için. Bunun altını çok kalın çizmek isterim. İnsan, bir kadın diye anne olmaz. Bir erkek de annedir. Veya çocuğun var diye anne denmez illa sana. Çiçeğinin annesisindir, kardeşinin annesi olursun bazen. Bi ağaç, bi köpek, bi böcek evladındır. Koşulsuz tanımsız özgür ve bağımsız bırakarak sevmekle ilgili bi şey sanki annelik. Doğurduğun yazı, tablo, şiir de evlattır.
Benim için öyle.
Ve her insan illa çocuktur. Kimseyle ilişkin olmasa, kendinle anne-çocuk ilişkin vardır bi de.
İşte…
Stüdyom yazı masam. Dekor, sihirli mucizeler kitaplığımın önü. Kameraman ben. Editör ben. Kamera iphone telefonum.
Sürç-i lisanlarım var ise affola.
Her şey hep ve her zaman aşktan.
Yonca
“yaşayıcı”
Sorular Instagram’dan geldiği için, soranların hesap isimleri, ve soruları olduğu gibi aynen şöyle;
@kutsalgencer
Biz bile yeşerdik, cesaretlendik videoyu izleyip yazdıklarınızı okuyunca. Benim merak ettiğim konu, (bu arada kızınız kızım yaşlarında) çocuklarımızı daha fazla yeşertme konusunda, kendi çocuklarınızdan örnekler vererek, birkaç video ve paylaşım olabilir, onları oyalarken bile öğrenme isteklerini arttıracak özel yaptığınız bi şeyler, özel kurslar, özel programlar var mı? “Ne iyi ettik de gittik, ne iyi yaptık da oldu” vb özel gezi, kurs, panel var mıdır hatırladığınız onları dahil ettiğiniz? Büyükşehir dışında yaşayan pek çok şeyi sonradan duyan duyamayan benim gibiler için. Şimdiden teşekkürler.
@bernababayigitakpinar
Bu enerji, bu kadar çoklu açıda bakış açısı. Bu inanç. Bu istikrar. Bu hedefe kitlenme. Bu gelişime olan hayranlık ve neticesinde gelişimi hayata katış. Bu yüksek içsel motivasyon. Bu hem kendini okumaya, hem dünyayı okumaya dönük gayret. Ve tüm bunları hayata aktif olarak geçirebilme kabiliyeti. İcrai başarı.
Merak ettiğim sizden çok sizin anneniz sevgili Yonca.
Nasıl bir anne sizi yetiştirdi? Bu değerleri bünyenize nasıl kattı neler yaptı ve siz bu kadar pozitifliklere açık oldunuz. Biz çocuklarımıza nasıl yaklaşmalıyız ki çocuklarımızın algıları, ilgileri muhakemeleri bu kadar açık ve iyiliğe dönük oldun ve bu iyiliklerle hayata imza atsınlar. Sizden annenizi dinlemek istiyorum. Sevgilerimle.
@ovgupeker
Muhteşem video içime iyi geldi. 20’li yaşlariniza dönseniz küçük Yonca’ya ne söylerdiniz? Bunu merak ettim. Hep paylaşın, kalpten kalbe devam…
(Yonca’yla soru cevap videolarının ilki için link: Motivasyon Aile İlişkileri Dubai ve kayebttiğimiz Neşe )
Ankara Lycée Charles De Gaulle Lisesi ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okudum.
7 yaşında gazoz kapağı toplamakla başlayan; orta, lise ve üniversite eğitimi sırasında devam eden farklı iş deneyimlerimi saymazsak, üniversite sonrası sırasıyla; TÜSİAD, Sarkuysan, Commercial Union Sigorta, Yaşar Dış Ticaret gibi şirketlerde farklı görevlerde çalıştım.
[…] kaygılarımdan, başarısızlık endişelerimden, başarısızlıklarımdan örnekler verdim. Bana iyi bir anne olmadığımı söyleyen bir kadın yüzünden 2 sene boyunca ne çok acı çektiğimi, psikologlara gittiğimi […]